„Dacia“ yra Rumunijos automobilių gamintojas, kuris, laimei, neturėjo tokio pat likimo kaip ir kitas Rumunijos automobilių gamintojas „Aro“. Šiuo metu „Renault“ grupei priklausanti „Dacia“ turi gana neseniai įvykusią istoriją, kurios kilmė atsiskleidė iki 1968 m., Kai pirmoji gamykla buvo iškelta Kolibasyje, netoli Pitesti, Arges apskrityje.

Dacia istorija

Pirmajame modelių asortimente buvo gana tvirtas, tačiau estetiškai atbaidantis Dacia 1300 ir keletas stebėjimų, kurie iš tikrųjų buvo šiek tiek modifikuoti 1300-aisiais, pvz., 1310, 1400 ir 1410. Nepaisant Dacijos įkvėpto pavadinimo, automobilis nėra visiškai rumuniškas, sandorio su „Renault“ rezultatais, kurie suteikė įrankių ir žinių.

Tiesą sakant, pirmieji „Dacia“ modeliai buvo tvirtai pagrįsti „Renault“ modeliu 12. „Colibasi“ gamyklos vartus iškeliantys automobiliai buvo įperkami ir patikimi, o galbūt didžiausias privalumas – dalių keitimas. „Dacias“ nebuvo Caddilacs, bet jie buvo pastatyti taip, kad juos būtų galima surinkti gyvenamojoje patalpoje, tuo pačiu dulkinant ir stebint „Neuro-chirurgijos“ DVD įvadą.

Keista, kad netgi vidutinis rumunų patriotas, daug Dacias buvo perkrautas ir eksportuotas. „Denem“ pavadinimu, šie pranašesni modeliai buvo diskriminacinės inžinerijos rezultatas, turintys atskirą surinkimo liniją, kurioje jie būtų kruopščiai suvirinti ir prisukti į aerodinamikos gudrybę.

Kai tik ši informacija nutekėjo, daugelis rumunų nuvyko į Vengriją pirkti Dacias. Dėl prievartinio komunistinio režimo, kuris atgrasė naujovę, Daciasas išlaikė tas pačias kūno linijas maždaug 35 metus, ir šiame procese jis tapo labai pasenęs.

Be to, Dacia ir Renault ryšiai buvo sudeginti. Laimei, tai paragino Rumunijos gamintoją pradėti pirmąjį visiškai rumunišką modelį 1996 m., Nova, sportuodamas perprojektuotą kūną, kad jis atrodytų kaip tekantis vanduo, palyginti su jo pirmtakais.

1999 m. „Dacia“ ir „Renault“ palaidojo kirvį ir dar kartą tapo pora. Toliau sekasi keletas patobulinimų, o „Dacia“ pradeda registruoti pardavimus. Moraliai skatino palankios apžvalgos, Dacia atskleidė Novos pakeitimą 2000 m .: Supernovą. Šis modelis atrodė lygiai taip pat, kaip ir Nova, kuri užuomina apie prastą nuslėpti įgūdžius, kurie turėjo būti panaudoti prieš juos išleidžiant.

Tačiau Supernovos gamyba buvo nutraukta tik po 3 metų, kai buvo įvesta Solenza. Šis naujas modelis buvo beveik tobula „Supernovos“ kopija. Kažkaip labai akivaizdūs panašumai daugeliui Rumunijos gyventojų nepastebėti.

Sėkmingai įvykusiame renginyje tikrasis naujas produktas 2004 m. Iškelia gamyklos vartus: „Logan“. „Logan“, kuris turi didesnį klirensą, turtingą bagažą ir keleivių skaičių, tampa hitu. „Logan“ registruoja didžiausią visų Dacia istorijoje parduodamų dyzelinių variklių, turinčių 1,5 8/16 vožtuvų arba 1,4 / 1,6 benzino variklį. Netrukus po jo išleidimo „Logan MCV“ seka 2008 m. Veido atvaizdas ir „Logan“ įkvėptas „Logan“, kuris įkvėpė hečbekas.

Source: autoevolution.com

VIN Dacia surasti čia.

Atminkite, kad prieš pirkdami patikrinkite transporto priemonės istoriją. Tai atliksite įvesdami toliau nurodytą VIN kodą Dacia: